EC-Design bomvol nieuwe functionaliteit

 

In het eerste kwartaal van 2020 gaat Digitect een nieuwe versie van de modelleringstool EC-Design opleveren. In het afgelopen halfjaar heeft Digitect weer veel functionele wensen van gebruikers en verbeteringen in de performance kunnen realiseren. Een greep hieruit:

Genereren van Java Classes

Java Classes kunnen worden gegenereerd op zowel Datamodel-, Transactiemodel- als Functional Message niveau. De Java Classes kunnen optioneel voorzien worden van willekeurige annotaties, waardoor de classes naadloos aansluiten op veel gebruikte Java bibliotheken. De Java Classes worden hiermee bijvoorbeeld geschikt gemaakt voor het gebruik in JSON-omgevingen en voor het gebruik van rule-engines zoals Operational Decision Manager (ODM) van IBM.

Instellen Font Size

Font size op de invoer- en outputschermen is in deze versie in te stellen door de gebruiker. Er kan een keuze gemaakt worden tussen small, medium en large.

Diagram Grid

Bij het tekenen van een diagram wordt nu gebruik gemaakt van “grid”. Dit helpt de gebruiker bij het maken van diagrammen, met goed gecentreerde en op één denkbeeldige lijn geplaatste entiteiten.

Automatische update van het Transactiemodel

Sinds het inbouwen van versiebeheer in EC-Design, moet bij een wijziging op het Datamodel ook het onderliggende Transactiemodel handmatig worden geopend en opgeslagen, voordat een daar onderliggend bericht kan worden aangepast. Dit is nu veranderd. Wanneer een bericht geopend wordt en de bijbehorende transactie nog niet up-to-date is, kan de gebruiker dat automatisch uitvoeren.

Koppelteken in codes

In de nieuwe versie is ook een koppelteken ("-") toegestaan in een code van een codelist. Het gaat bijvoorbeeld om de volgende codewaarden: Pre-order, Pre-subscribe.

Meerdere formaat varianten mogelijk bij Date Time velden en Boolean velden

In de nieuwe versie is het mogelijk om voor een domein met datatype Date/time of Boolean meerdere, syntax-afhankelijke formaten te definiëren. Een bekend voorbeeld is een datum veld wat in een Flat File het CCYYMMDD formaat heeft, maar in XML het CCYY-MM-DD formaat heeft. EC-Design maakt nu het juiste formaat aan in de voorbeeldberichten.

Performance verbetering bij installatie in een netwerkomgeving

In de nieuwe versie zijn diverse performanceverbeteringen doorgevoerd, waardoor de verwerking over netwerkverbindingen aanzienlijk sneller gaat.

EC-XBRL ontwerp gerealiseerd

EC-XBRL is de visie van Digitect om de complexiteit van XBRL terug te brengen naar een eenvoudig en begrijpelijk niveau. Hiervoor heeft Digitect het afgelopen jaar een ontwerp gerealiseerd. Met EC-XBRL wordt het volgende mogelijk:

  • Beheer van een functioneel gegevensmodel waarmee alle berichten consistent worden gedefinieerd;
  • Bij elk technisch XBRL bericht wordt automatisch een complete, begrijpelijke, functionele specificatie geleverd, zodat de inhoud van de berichten door iedereen te begrijpen is;
  • De XBRL specificaties worden zo eenvoudig mogelijk gehouden, zodat implementatie eenvoudig wordt.